• Podporte školu darovaním 2% z daní
          • Podporte školu darovaním 2% z daní

          • Vážení rodičia, priatelia a priaznivci školy, pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces v škole darovaním 2% z dane!

            Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naše občianske združenie Škola pod Manínom. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%!

            Finančné prostriedky budú použité na:

            • Skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na škole,
            • skvalitnenie vybavenia školy,
            • športové a kultúrne podujatia,
            • rozvoj záujmových aktivít našich detí.

            Ako na to? Vaše dieťa dostane v ZŠ alebo MŠ predvyplnené tlačivo, ktoré je potrebné vypísať a spolu s Potvrdením o zaplatení dane z príjmov priniesť triednej učiteľke do 26. apríla 2024. Podprobný návod je aj na webovej stránke školy v sekcii O škole - 2%. 

            V prílohe nájdete potrebné tlačivo. ĎAKUJEME za Vaše 2%.

          • Mladý obchoďák

          • Dňa 6.3.2024 sa žiaci 9. ročníka Matej Kaššovic, Jakub Kaššovic a Richard Bírošík zúčastnili súťaže na Obchodnej akadémii v Považskej Bystrici. V silnej konkurencii 52 družstiev zo základných škôl z Považskej Bystrice a okolia, Púchova, Dubnice a Ilavy sa umiestnili na 11. mieste. Svoje vedomosti uplatnili v piatich súťažných disciplínach: informatika, účtovníctvo, tovaroznalectvo, anglický jazyk a ekonomika.

          • Týždeň slovenských knižníc

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Týždeň slovenských knižníc.

            4. – 10. marca 2024 Týždeň slovenských knižníc "KNIŽNICE PRE VŠETKÝCH ". Žiaci 3. a 4. ročníka navštívili Považskú knižnicu v Považskej Bystrici. Dozvedeli sa o tom, ako to v knižnici funguje, aké služby svojim čitateľom ponúka, ale aj o histórii budovy Považskej knižnice. Pani knihovníčka im porozprávala o jednotlivých oddeleniach knižnice a ukázala im zaujímavé knižné poklady. Niektorí žiaci absolvovali pasovanie za čitateľov knižnice a získali svoj prvý preukaz čitateľa. Vybrali si krásne detské knihy a tešia sa na ďalšiu návštevu.

          • Regionálna výchova- využívanie a spracovávanie rôznych materiálov v minulosti

          • Žiaci 1. stupňa absolvovali v uplynulom týždni exkurziu vo Vlastivednom múzeu v Považskej Bystrici, spojenú s tvorivými dielničkami. Dozvedeli sa o pôvode a histórii pestovania kukurice na našom území a vyskúšali si prácu s kukuričným šúpolím pri výrobe bábik. Na hodinách regionálnej výchovy spoznali rôzne materiály a spôsob ich spracovania tak, ako to robili naši predkovia. Dozvedeli sa o tradičnom využívaní a spracovávaní všetkého, čo si ľudia kedysi dochovali, či dopestovali. Zistili, ako sa pestoval a spracovával ľan, ako funguje tkáčsky stav, čo sú to priadky a páračky, ale aj to, ako sa počas nich ľudia stretávali, rozprávali si príbehy, či spievali.

          • Lyžiarsky výcvik 2024

          • Žiaci 7. a 8.ročníka absolvovali v termíne 12.2. – 16.2.2024 lyžiarsky výcvik v stredisku Ski Centrum Opalisko – Závažná Poruba. Kurzu sa zúčastnilo 23 žiakov. Ubytovanie a stravovanie bolo zabezpečené v penzióne Moravica v Liptovskom Jáne. Lyžiarsky výcvik prebiehal od pondelka do piatku. V pondelok  boli inštruktormi žiaci rozdelení do dvoch skupín podľa lyžiarskych zručností a skúseností. V prvej skupine boli žiaci, ktorí s lyžovaním mali len malé alebo nijaké skúsenosti. V druhej skupine boli skúsenejší lyžiari. Lyžiarsky výcvik prebiehal podľa stanoveného harmonogramu. V stredu popoludní žiaci absolvovali turistickú vychádzku na Svätojánsku rozhľadňu a ku blízkej Stanišovskej jaskyni. Žiaci, ktorí nevedeli lyžovať sa počas tohto týždňa naučili a ostatní sa zdokonalili v lyžiarskych zručnostiach.

        • Jarné prázdniny
          • Jarné prázdniny

          • V dňoch od 19.2 (pondelok) - do 23.2.2024 (piatok) si žiaci ZŠ budú užívať jarné prázdniny. Vyučovanie začne opäť v pondelok 26.2.2024. Všetkým školákom prajeme krásne prázdniny, oddych v prírode a plno zážitkov. 

            Materská škola bude počas jarných prázdnin v prevádzke pre prihlásené deti. 

          • Dejepisná olympiáda

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Dejepisná olympiáda.

            Dňa 5. 2. 2024 sa v CVČ Považská Bystrica uskutočnilo okresné kolo dejepisnej olympiády, na ktorej sa zúčastnili dve žiačky ôsmeho ročníka. Lucke Smatanovej sa podarilo obsadiť 1. miesto, za čo jej srdečne blahoželáme a tešíme sa, že našu školu bude reprezentovať aj v ďalšom krajskom kole.

          • POZOR ZMENA

          • Karneval sa presúva na PIATOK 2.2.2024 v čase od 15:00 hod. do 18:30 hod. Tešíme sa na Vás!

             

          • Hviezdoslavov Kubín - školské kolo recitačnej súťaže

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Hviezdoslavov Kubín - školské kolo recitačnej súťaže.

            Dňa 23.01.2024 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. Tomuto kolu predchádzali triedne kolá. Jeho víťazi sa stretli v školskom kole. Všetci odvážne vystúpili pred obecenstvo a porotu a predniesli svoje texty. Po posúdení všetkých vystúpení porota rozhodla: na 3. mieste skončila S. Bednárová – 3. roč. , na 2. mieste T. Špalková – 4. roč., na 1. mieste K. Kurejová – žiačka 4. ročníka. Všetkým výhercom blahoželáme a držíme palce v ďalších ročníkoch.

          • Exkurzia vo Hvezdárni a planetáriu M.R.Š. v Hlohovci

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia vo Hvezdárni a planetáriu M.R.Š. v Hlohovci.

            Dňa 18.01.2024 žiaci 4. a 5. ročníka navštívili Hvezdáreň a planetárium v Hlohovci. Exkurzia nadviazala na tému Vesmír, s ktorou sa žiaci stretli na hodinách prírodovedy v 4. ročníku. Rozšírili si svoje vedomosti o Slnečnej sústave, planétach, o Slnku, Mesiaci, súhvezdiach, o orientácií v priestore pomocou hviezd a iných vesmírnych zaujímavostiach. Prekvapením bola laserová show. Na záver si žiaci pozreli veľké teleskopy na sledovanie nebeských telies.

          • KARNEVAL

          • Pozývame všetky deti, rodičov, starých rodičov a kamarátov na KARNEVAL vo ŠTVRTOK 1. februára 2024 od 15,00. hod. Môžete sa tešiť na prehliadku nápaditých masiek, súťaže, bohatú tombolu, občerstvenie v bufete a výbornú zábavu. Tešíme sa na Vás! 

          • Finančná gramotnosť - 1. stupeň

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Finančná gramotnosť - 1. stupeň.

            Dňa 18.12.2023 sme uskutočnili na 1. stupni Deň finančnej gramotnosti. Za pomoci študentov z Obchodnej akadémie v Považskej Bystrici sa žiaci formou rôznych aktivít venovali určeným oblastiam finančnej gramotnosti. Využili rozhovor, dotazníky, skupinovú prácu. Vypracovávali pracovné listy, hrali sa  s bankomatom a papierovými peniazmi. Deti hľadali rozdiel medzi povolaním a zamestnaním, zahrali sa na remeselníkov, uvažovali nad ľudskými hodnotami, finančným ohodnotením práce, poznávali bankovky, mince a finančnú hodnotu potravín a iného tovaru. Zisťovali aké sú peňažné meny v jednotlivých štátochVeríme, že získané vedomosti budú deťom v budúcnosti užitočné.

          • Vianočné trhy 2023

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočné trhy 2023.

            Je už tradíciou, že na našej škole sa každoročne v zimnom období konajú vianočné trhy, na ktoré sa žiaci pripravujú už niekoľko týždňov vopred. Za pomoci triednych učiteľov a vychovávateliek vyrábajú žiaci rôzne výrobky od výmyslu sveta. Mamičky a babičky nám vždy napečú množstvo vianočných dobrôt a tie najšikovnejšie mamičky navyrábajú krásne vianočné dekorácie. Súčasťou býva aj vianočný program. Na túto milú akciu sa vždy veľmi tešíme. Ďakujeme každému, kto bol súčasťou tohto dňa :).

          • Vianočné prázdniny

          • Vianoce krásne a čisté ako sneh,

            na stole nech všetkým ľuďom rozvoniava oblátka a med.

            Nech každé srdiečko sťa oheň zahorí,

            všetkých ľudí nech láska a dobro naplní.

            Nielen na Vianoce a na Nový rok,

            ale počas všetkých dní želáme Vám úspešný a šťastný nový rok.  

            Vianočné prázdniny si deti MŠ a žiaci ZŠ užijú od 23.12.2023 do 7.1.2024. Do školy/škôlky sa všetci vrátime v pondelok 8.1.2024. 

          • Súťaž v aranžovaní „ČARO VIANOC“

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Súťaže v aranžovaní „ČARO VIANOC“.

            Naše dievčatá sa zúčastnili súťaže v aranžovaní s názvom „ČARO VIANOC“. Školu rezprezentovali Timea Martyščáková, Bibiána Bednárová, Viktória Pauerová, Soňa Pauerová a Vivien Maceková. Dievčatám veľmi pekne ďakujeme za reprezentáciu našej školy a gratulujeme im k víťazstvám.

          • Kurz korčuľovania 2. ročník

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Kurz korčuľovania 2. ročník.

            Tento týždeň žiaci 2. ročníka zdolávali svoje prvé kroky na ľade a zdokonaľovali základy korčuliarskych zručností na kurze korčuľovania. Na ľade sa nielen učili, ale aj hrali a posilňovali spoluprácu v tíme. Kurz sme ukončili slávnostným odovzdávaním diplomov a medailí ako oslavu úspechov každého žiaka.

          • Vianočná pohľadnica

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočná pohľadnica.

            Čarovné Vianoce. Najkrajšie a najobľúbenejšie sviatky roka. Deti toto obdobie plné prekvapení netrpezlivo očakávajú po celý rok. Žiakom našej školy sme čakanie spríjemnili súťažou o „Vianočnú pohľadnicu“. Deti pripravovali obrázky s vianočnou alebo zimnou tematikou. Do súťaže sa zapojilo 25 žiakov. Žiaci si dali na obrázkoch záležať. Odovzdávali skutočne nádherné diela. Víťazný obrázok nakreslila Viktória Pauerová, 6.ročník. Milí rodičia, žiaci. Kúpou Vianočnej pohľadnice môžete podporiť našu školu. Pohľadnicu môžete poslať Vašim blízkym alebo kamarátom na spríjemnenie vianočnej atmosféry. Pohľadnica sa bude predávať od 12.12.2023 u triednych učiteľov alebo na Vianočných trhoch v našej škole 22.12.2023. Cena pohľadnice – 1€. Ďakujeme.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Považská Teplá 181, Považská Bystrica
      • zspovtepla@gmail.com mspovtepla@gmail.com sjpovazskatepla@gmail.com
      • Základná škola +421 42 4381192 mobil 0911225130 Materská škola: +421 42 4381149 mobil: 0911667112 Školská jedáleň: +421 42 4381149 mobil: 0911667112
      • IČO: 42276632
      • DIČ: 2023583012
      • Riaditeľ školy: Mgr. Zuzana Hoblíková 0911 225 130 042/4381192
      • Zástupca riaditeľa: pre ZŠ Ing. Jana Budayová 042/4381192 0911225130 pre MŠ Marta Hruškovičová 042/4381149 0911667112
      • Výchovný poradca: Mgr. Ivana Bisahová 042/4381192 0911225130
      • 0911 225 130
      • Považská Teplá 181 017 05 Považská Bystrica Slovakia
    • Prihlásenie