• Stavbársky deň

          •  

             

             

            Dňa 19.10.2022 sa naši deviataci zúčastnili Stavbárskeho dňa, prezentácie SOŠ, Ul. slovenských partizánov v Považskej Bystrici. Žiaci mali možnosť zapojiť sa do rôznych súťaží zručnosti a pozornosti. Súčasťou prehliadky boli aj praktické ukážky zručnosti žiakov SOŠ v jednotlivých odboroch a výstava prác a výrobkov žiakov. 

          • Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry

          • Dňa 13.10.2022 sa uskutočnilo školské kolo OSJL, ktorého sa zúčastnili 4 žiačky deviateho ročníka. Po on-line teste nasledovala písomná a ústna časť. Najviac bodov a 1. miesto získala Rebeka Kučerová. Okrem nej bola úspešnou riešiteľkou i Veronika Kresáňová, ktorá sa umiestnila na 2. mieste. So cťou bojovali i Vanesa Melicheríková – 3. miesto, a Patrícia Masiariková – 4. miesto.

            Blahoželáme k dosiahnutým výsledkom!

          • OKTÓBER – MESIAC ÚCTY K STARŠÍM

          • „Starnúť znamená stúpať hore. Čím vyššie sa človek dostáva, tým viac spotrebuje síl, ale o to ďalej vidí.“

                                                                                          Ingmar Bergman, švédsky režisér

            Ako prejav lásky a vďaky zhotovili žiaci 1. a 2. stupňa i deti v ŠKD darčeky i pozdravy svojim starým rodičom – starkám a starkým, babkám a dedkom či starým mamám a starým otcom.

            Na hodinách sa porozprávali o vzťahoch medzi nimi a starými rodičmi, o veciach, ktorými môžu urobiť svojim starkým radosť. I maličkosti sa stávajú v živote starkých dôležitými, preto im venujme našu pozornosť a čas.

        • SMS - Starý mobil sem
          • SMS - Starý mobil sem

          • V spolupráci s portálom Recyklohry a firmou Orange sa aj na našej škole tento rok uskutoční zberová súťaž SMS - starý mobil sem! 

            Ak máte doma starý mobil, ktorý už doslúžil a nedá sa používať prineste ho do školy a my ho odovzdáme tam, kde sa postarajú o jeho bezpečné zlikvidovanie. Nezabudnite z mobilu pred odovzdaním vymazať svoje údaje a vybrať Micro SD karty. 

            Aj tento rok deti súťažia o 50 novučičkých tabletov, predplatné environmentálneho časopisu Stromáčik a hŕbu krásnych knižiek. Taktiež môže škola získať peniaze na podporu environmentálneho projektu. 

            Zber starých mobilov sa bude konať od stredy 19.10. do štvrtka 27.10.2021. Mobily môžete odovzdať pani učiteľke Janekovej cez desiatovú prestávku (po 2. vyučovacej hodine) alebo triednej pani učiteľke.  

          • Ukážka canisterapie so psíkmi

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Ukážka canisterapie so psíkmi .

            V pondelok do našej školy prišli traja štvornohý kamaráti z neziskovej organizácie Zmysel života, ktorá už niekoľko rokov pomáha druhým. Organizácia sa špecializuje na oblasti aktivít, terapie aj edukácie s asistenciou psov. Našim deťom ukázali ako pracujú v praxi a deti si zároveň mohli vyskúšať niektoré aktivity spolu so psíkmi. Vďaka týmto zvieratkám deti strávili pár hodín plných úsmevov a radosti. Neziskovej organizácii Zmysel života ďakujeme za príjemnú návštevu.

          • Október - Mesiac úcty k starším

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Október - Mesiac úcty k starším .

            Milá starká, milý starký... 

            Vďaka Vám za všetko, za slnečné dni, 

            za prebdené noci, za pokojné sny. 

            Vďaka Vám za všetko, za trpezlivú dlaň, 

            za pohladenie v bôli, i za milú tvár. 

            Vďaka Vám za všetko, za každý vrúcny cit, 

            bez tepla Vašich sŕdc nemohli by sme žiť. 

             

             

             

          • Exkurzia - Propagácia prírodných vied

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia - Propagácia prírodných vied.

            So žiakmi 2. stupňa sme sa 21.9.2022 zúčastnili exkurzie Propagácia prírodných vied v Bratislave. Ako prvé sme navštívili Zážitkové centrum vedy Aurélium, kde sme sa vzdelávali interaktívnou formou v oblasti fyziky, matematiky, biológie a chémie. Neskôr sme sa presunuli do Botanickej záhrady Univerzity Komenského s nádhernými rastlinami, exotickými stromami, kríkmi a koi kaprami :) Už teraz sa tešíme na ďalšie exkurzie! https://www.youtube.com/watch?v=jZ9xpsb_HzY

          • STREDOŠKOLÁK – HRDINA REMESLA

          • Dňa 6.10.2022 sa naši deviataci zúčastnili 22. ročníka prezentačnej výstavy stredných škôl  názvom STREDOŠKOLÁK – HRDINA REMESLA, ktorú organizovala spoločnosť EXPO CENTER, a.s. Trenčín s podporou Trenčianskeho samosprávneho kraja a v spolupráci s Krajským centrom voľného času v Trenčíne a Centrom pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie Trenčín.

            Výstava bola zameraná na prezentáciu stredných škôl v rôznych oblastiach, ako strojárstvo, elektrotechnika, energetika, stavebníctvo, chémia, drevárstvo, nábytkárstvo, odevníctvo, sklárstvo, umenie, polygrafia, ekonomika, poľnohospodárstvo,  obchod a služby, ale aj odbory vyučované na stredných školách a školách s nadstavbovým vzdelávaním.

            Výstava vytvorila vhodnú príležitosť  pre propagáciu stredných odborných škôl, gymnázií a iných vzdelávacích inštitúcií a  priamou prezentáciou zároveň sprostredkovala žiakom základných škôl informácie o možnostiach ich ďalšieho štúdia.

            Súčasne s výstavou prebiehal už tradičný veľtrh pracovných príležitostí a vzdelávania JOB FORUM, kde si mohli študenti otestovať svoje znalosti z cudzích jazykov, počítačové zručnosti či prípravu na prijímací a pracovný pohovor.

          • Európsky deň jazykov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Európsky deň jazykov.

            Každoročne si na škole pripomíname Európsky deň jazykov. Tento rok sme sa venovali krásnej prímorskej krajine Grécku. Všetky ročníky sa spojili, aby si spoločne odprezentovali čo najviac zaujímavých informácií. Dozvedeli sme sa o gréckej vlajke, reči, tradíciách, mestách, ale tiež o jedle. Vďaka našim najstarším žiakom sme vyskúšali tradičné grécke šišky s názvom lukumades.

        • Prerušenie vyučovania v 1. ročníku
          • Prerušenie vyučovania v 1. ročníku

          • Riaditeľka ZŠsMŠ Považská Teplá 181, Považská Bystrica na základe Rozhodnutia ministra školstva č. 2022/19036:1-A1810, metodického usmernenia MŠ SR Zelená otvoreným školám v školskom roku 2022/2023 a so súhlasom zriaďovateľa Mesta Považská Bystrica z dôvodu ochorenia COVID-19 alebo podozrenia na ochorenie COVID-19 v škole mimoriadne prerušuje školské vyučovanie v prvom ročníku ZŠ s MŠ Považská Teplá 181, Považská Bystrica od 14.9. – 16.9. 2022, to je 2 vyučovacie dni.

            Vyučovanie v prvom ročníku opäť začne v pondelok 19.9.2022.

            Zamestnaní rodičia detí majú nárok na príspevok OČR. Obedy na stredu a štvrtok budú žakom 1. ročníka odhlásené automaticky.

            prerusenie_vyucovania_1._rocnik.pdf​​​​​​​


          • Otvorenie školského roka 2022/2023

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Otvorenie školského roka 2022/2023.

            Tak ako je zvykom na úvod septembra sme otvorili brány školy pre našich žiakov. Špeciálne sme privítali prváčikov, ktorých v prvý deň čakala pasovačka a úspešne ju zvládli. Všetkým žiakom prajeme do nového školského roku veľa šťastia a úsmevu.

          • Ukončenie školského roka 2021/2022

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Ukončenie školského roka 2021/2022.

            Všetko má svoj koniec a aj našim žiakom zazvonil poslednýkrát zvonec. Koniec júna spravidla patrí odovzdávaniu vysvedčení, a tak sme sa so všetkými žiakmi stretli pri tejto milej udalosti. Rozlúčili sme sa s deviatakmi, ktorí svoje vzdelanie rozšíria na stredných školách. Deťom prajeme krásne leto plné zážitkov, hier a oddychu. Už teraz sa tešíme, ako v septembri opäť otvoríme brány školy našim žiakom.

          • Vyhodnotenie voľnočasových aktivít žiakov ZŠ Považská Teplá

          • Milí žiaci, tesne pred prázdninami vám prinášame vyhodnotenie celoškolskej ankety o voľnočasových aktivitách, ktorú pre vás pripravili žiaci 6. ročníka na hodinách OBN. 

            Ako najradšej trávite svoj voľný čas? V anonymnej ankete žiaci 2. - 9. ročníka priraďovali body od 1 (vôbec nevykonávam) po 5 (vykonávam každý deň) týmto aktivitám: šport, záujmové krúžky, knihy, maľovanie, hudba, prechádzky, PC hry, pomoc v domácnosti, filmy, seriály, sociálne siete a starostlivosť o zvieratá. Prieskum o trávení voľného času vyhodnotili vo forme grafov žiaci 9. ročníka na hodinách MAT. Čo zistili?

            Chlapci na 1. stupni označili za najčastejšie denne vykonávané: sledovanie filmov a seriálov, na 2. mieste počúvanie hudby a na 3. mieste s rovnakým počtomm bodov: šport, PC hry a starostlivosť o zvieratá.

            Chlapci na 2. stupni sa vo voľnom čase denne najviac venujú počúvaniu hudby, potom PC hrám a o niečo menej sociálnym sieťam (šport skončil až na 4. mieste).

            Prvostupniarky každý deň najčastejšie pomáhajú v domácnosti, na 2. mieste skončilo maľovanie a kreslenie a na 3. mieste prechádzky v prírode.

            Druhostupniarky trávia denne najviac voľného času na sociálnych sieťach, starajú sa o zvieratá a počúvajú hudbu.

          • Škola v prírode - Twistovo

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Škola v prírode - Twistovo.

            Posledné júnové dni sme s tretiakmi a štvrtákmi vyrazilii na týždeň do školy v prírode. Doobedné vyučovanie vystriedali poobede športové aktivity všetkého druhu - futbal, tenis, plážový volejbal a ďalšie. Aktivity počas dňa spestrili aj animátorky. Počas výletu sme navštívili aj kúpeľné mesto Trenčianske Teplice. Deti si užili krásne slnečné počasie a odchádzajú s batohom plným zážitkov.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Považská Teplá 181, Považská Bystrica
      • zspovtepla@gmail.com mspovtepla@gmail.com sjpovazskatepla@gmail.com
      • Základná škola +421 42 4381192 mobil 0911225130 Materská škola: +421 42 4381149 mobil: 0911667112 Školská jedáleň: +421 42 4381149 mobil: 0911667112
      • IČO: 42276632
      • DIČ: 2023583012
      • Riaditeľ školy: Mgr. Zuzana Hoblíková 0911 225 130 042/4381192
      • Zástupca riaditeľa: pre ZŠ Ing. Jana Budayová 042/4381192 0911225130 pre MŠ Marta Hruškovičová 042/4381149 0911667112
      • Výchovný poradca: Mgr. Ivana Bisahová 042/4381192 0911225130
      • 0911 225 130
      • Považská Teplá 181 017 05 Považská Bystrica Slovakia
    • Prihlásenie