• Exkurzia na letisku v Dolnom Hričove

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia na letisku v Dolnom Hričove.

            Dňa 26.4. 2022 sa naši siedmaci a ôsmaci zúčastnili exkurzie na letisku v Dolnom Hričove, kde si prezreli meteorologickú záhradku a prístroje na pozorovanie meteorologických prvkov ako sú teplota vzduchu, rýchlosť a smer vetra, zrážky, dĺžka slnečného svitu... . Meteorologická stanica je zameraná na predpoveď počasia pre letectvo, s čím súvisí aj sledovanie iných meteorologických prvkov, ktoré sa žiaci neučili a tým si rozšírili svoje vedomosti. Ukázali im aj hasičskú techniku, ktorú musí mať každé letisko. V rámci exkurzie videli aj vzlety lietadiel a vyskúšali si vstupnú kontrolu  pred nástupom na palubu lietadla.  Žiaci mali možnosť prezrieť si vyradený vládny špeciál, vrátene  jeho interiéru.

          • Hviezdoslavov Kubín

          • 27.4.2022 v krajskom kole súťaže Hviezdoslavov Kubín našu školu úspešne reprezentovala Vanessa Sedláčková (6. roč.), ktorá získala v 2. kategórii krásne 1. miesto. Súťaž sa po 3 rokoch opäť konala v Bzinciach pod Javorinou, kde sa pred 150 rokmi narodila významná slovenská poetka Ľudmila Podjavorinská. Vanessa postupuje do celoštátneho kola tejto najstaršej a najprestížnejšej súťaže v umeleckom prednese poézie a prózy, ktoré sa uskutoční 22. - 25. júna v rodisku P. O. Hviezdoslava, v Dolnom Kubíne. Srdečne blahoželáme a ďakujeme za výbornú reprezentáciu školy.

        • 28.4. Deň narcisov
          • 28.4. Deň narcisov

          • PODPORTE AJ VY DEŇ NARCISOV 2022

            Na Slovensku je veľa vzácnych zbierok. Pre ľudí s rakovinou je však zbierka narcisov tá najvzácnejšia. 28. APRÍLA JE DEŇ NARCISOV. Pripnite si malý kvietok na podporu onkologických pacientov opäť aj v Považskej Teplej. Viac o možnostiach prispenia i o tom, ako pomáha Liga proti rakovine, nájdete na www.dennarcisov.sk alebo na letáčikoch, ktoré dostanete vo štvrtok od žiakov 9. ročníka. Prispieť môžete do 6.5.

            Liga proti rakovine vám ďakuje. https://lnk.sk/lpez 

             

            Vážení rodičia, milí žiaci! Naša škola sa po náročnom období opäť stala spoluorganizátorom dôležitej zbierky, ktorá je širokej verejnosti známa pod názvom Deň narcisov. Vo štvrtok (28.4.) budete mať možnosť prispieť aj vy počas vyučovania priamo v škole či v jej okolí sumou podľa svojich možností. Nezabúdajme ani v týchto dňoch na solidárnosť a pomoc tým, ktorí bojujú o to najvzácnejšie, o svoje zdravie. Ďakujeme.

          • Uvoľnenie opatrení v školách v súvislosti s Covid-19

          • Na základe Vyhlášky ÚVZ SR č. 32/2022, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k povinnosti prekrytia horných dýchacích ciest, sa ruší povinnosť prekrytia horných dýchacích ciest použitím respirátora / rúška v spoločných priestoroch základnej aj materskej školy.

            Na základe Vyhlášky ÚVZ SR č. 33/2022, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k izolácií osôb pozitívnych na ochorenie COVID-19 a karanténe osôb, ktoré prišli do úzkeho kontaktu s osobou pozitívnou na ochorenie COVID-19, po úzkom kontakte s osobou pozitívnou na ochorenie COVID-19 nebude potrebné nastúpiť automaticky do karantény.

            Tieto informácie a zmeny budú detailnejšie popisované v manuáli ŠKOLSKÝ SEMAFOR.

          • Veľkonočné prázdniny

          • Veľkonočné prázdniny pre deti MŠ a žiakov ZŠ budú od 14.4. do 19.4.2022. Žiaci ZŠ nastúpia na vyučovanie v stredu 20.4.2022. Prevádzka materskej školy bude obnovená v stredu 20.4.2022. 

          • Noc s Andersenom

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Noc s Andersenom.

            1.apríla 2022 sme zorganizovali na našej škole v knižnici akciu pod názvom Noc s Andersenom. Bol to 17. ročník medzinárodného podujatia na podporu čítania, ktoré sa organizuje pri príležitosti výročia narodenia dánskeho rozprávkara Hansa Christiana Andersena. Na Slovensku Noc s Andersenom koordinuje Spolok slovenských knihovníkov a knižníc v spolupráci s vydavateľstvom Slovart a rádiom Regina. Počas Noci s Andersenom strávili deti nezabudnuteľnú noc v knižnici plnú čítania, zábavy, dobrodružstiev a súťaží. Vybrali sme si tému Medzinárodný deň vtáctva a všetky aktivity sme zamerali týmto smerom. Navštívili sme malú pštrosiu farmu a od miestneho chovateľa sme sa dozvedeli veľa zaujímavého o živote pštrosov. Získané vedomosti deti využili pri ďalších aktivitách. Pri tvorení veršíkov, pri čítaní s porozumením, zvládaní jazykolamov, pri kreslení obrázkov a aj pri nočnej hre. Veríme, že zážitky z tejto akcie im pomôžu nadobudnúť pozitívny vzťah k čítaniu, ku knižniciam a kultúrnemu a zmysluplnému tráveniu voľného času.

          • Kvíz Dopraváčik v ŠKD

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Kvíz Dopraváčik v ŠKD.

            Pravidlá cestnej premávky sú kľúčovými pre bezpečný pohyb po vonku. Práve preto ich musia poznať aj naši najmenší. Dnes si v ŠKD preverili svoje vedomosti hravou formou a uspeli na výbornú.

          • Považskobystrická latka 24.3.2022

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Považskobystrická latka 24.3.2022.

            Dňa 24.03.2022 sa našej škole uskutočnila súťaž v skoku do výšky. Po dvojročnej prestávke sa konal už 49. ročník tohto tradičného preteku nazývaného aj Považskobystrická latka. Účasť bola opäť veľká, šesť škôl reprezentovalo približne 90 žiakov. Bola to znovu veľmi pekná športová akcia, plná kvalitných výkonov. Žiakom našej školy sa podarilo vybojovať viacero miest na stupňoch víťazov. Adrián Sovík vyhral kategóriu chlapcov narodených v r. 2011. Klára Cingelová (2011) a Lenka Hajná (2007) si vybojovali druhé miesto vo svojich kategóriách. V kategoŕii 2006 obsadil Adam Gašparík druhé miesto a Benjamín Špindor tretie miesto. ZŠ s MŠ Považská Teplá reprezentovalo spolu 10 žiakov, okrem už spomínaných: V. Fujaková, S. Matúšiková, T. Špindor, V. Melicheríková, F. Kresáň. Všetkým ďakujeme za účasť a bojovnosť dosiahnuť najlepší výkon.

          • Vesmír očami detí

          • Žiaci našej školy sa zapojili do celoslovenskej súťaže VESMÍR OČAMI DETÍ 2022. Vyhlasovateľom XXXVII. ročníka je Slovenská ústredná hvezdáreň v Hurbanove. Do okresného kola organizovaného Považským osvetovým strediskom v Považskej Bystrici postúpilo 5 prác. Našu školu reprezentujú v 3. kategórii šiestačky Petra Muchová a Vanessa Sedláčková, siedmaci Jakub Kaššovic a Damián Marek a ôsmačka Patrícia Masiariková. Držíme im palce :)

        • 28. marec Deň učiteľov
          • 28. marec Deň učiteľov

          • ,,Jedno dieťa, jeden učiteľ, jedna kniha, jedno pero vedia zmeniť svet." Malala Yousafzai

            Mílí kolegovia, k Vášmu sviatku Vám želám veľa zdravia, trpezlivosti, kreativity, dobrých nápadov a sily pri vzdelávaní detí. Chcem všetkým našim p. učiteľkám a p. učiteľom v ZŠ a MŠ, p. vychovávateľke, p. asistentke, ale aj ostatným, ktorí tvoria školu (p. kuchárky, upratovačky, školník) poďakovať za mimoriadnu obetavosť v neľahkých podmienkach súčasného vyučovania, za ochotu, silu zvládať aj neprekonateľné prekážky pre prospech našich detí a žiakov. Nech je Vám každý úsmev našich školských detí odmenou. ĎAKUJEM VÁM! RŠ

          • Hviezdoslavov Kubín

          • 23.3.2022 v okresnom kole súťaže Hviezdoslavov Kubín našu školu úspešne reprezentovala trojica recitátoriek: Vanesska Sedláčková (6. roč.), Simonka Myslivcová (6. roč.) a Natálka Fulmeková (9. roč.). Krásne 1. miesto vybojovala v 2. kategórii Vanesska v recitovaní poézie a 3. miesto v 3. kategórii získala Natálka v recitovaní prózy. Dievčatám srdečne blahoželáme, ďakujeme za reprezentáciu školy a Vanesske želáme veľa šťastia v krajskom kole.

        • Prerušenie prevádzky školskej jedálne a materskej školy
          • Prerušenie prevádzky školskej jedálne a materskej školy

          • Na základe oznámenia pozitívneho výsledku na Covid-19 kuchárky v školskej jedálni, žiadosti o spoluprácu RÚVZ v Pov. Bystrici a nariadenia riaditeľky školy č. 7/2022 je PRERUŠENÁ PREVÁDZKA ŠKOLSKEJ JEDÁLNE pri ZŠ s MŠ Pov. Teplá. Nakoľko nie je možné z dôvodu karantény zamestnancov jedálne zabezpečiť prevádzku školskej jedálne, riaditeľka školy PRERUŠUJE PREVÁDZKU CELEJ MATERSKEJ ŠKOLY od 24.3.2022 do 28.3.2022. Deti materskej školy zostávajú z tohto dôvodu doma, rodičia majú nárok na OČR. Deti materskej školy ani základnej školy nie sú v karanténe. Žiaci základnej školy nebudú mať v tomto období zabezpečený obed ani desiatu. Predpokladané obnovenie prevádzky školskej jedálne a materskej školy je v utorok 29.3.2022. 

          • Pamätná tabuľa M. Kukučína

          • Mesiac knihy je príležitosťou na tradičné kladenie venca k pamätnej tabuli slovenského spisovateľa Martina Kukučína, ktorá sa nachádza v Považskej Teplej. Žiaci siedmeho ročníka si pripomenuli jeho tvorbu a zaujímavé cesty osudu. Tie ho priviedli na pár týždňov i do tohto regiónu.

        • Vážení rodičia a priatelia našej školy,
          • Vážení rodičia a priatelia našej školy,

          • pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane!

            Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naše občianske združenie Škola pod Manínom. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%!

            Finančné prostriedky budú použité na:

            • skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu v materskej a základnej škole
            • skvalitnenie vybavenia materskej a základnej školy 
            • športové, kultúrne a talentové aktivity našich detí a žiakov

            Ak sa rozhodnete darovať nám 2% zo svojich daní z príjmu, pripravili sme pre Vás stručný návod, ako na to.

            Všetky informácie a potrebné tlačivá získate: 

          • Karneval

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Karneval.

            So školou sme sa pred prázdninami rozlúčili naozaj špeciálne. Ani tento rok našu školu neobišiel tradičný karneval, na ktorom sa stretli zvieratká, princezné, superhrdinovia, ale aj špeciálne masky ako napríklad práčka alebo zemeguľa. Deti si užili popoludnie plné hier a zábavy, nechýbala ani tombola a vyhlásenie najlepších masiek. Záver karnevalu patril detskej diskotéke, po ktorej deti odišli na jarné prázdniny.

        • Jarné prázdniny
          • Jarné prázdniny

          • Jarné prázdniny pre žiakov základnej školy začínajú v pondelok 7.3. a končia v piatok 11.3.2022. Žiakom aj učiteľom prajeme dni plné oddychu, radosti, športových aktivít, zaujímavého čítania, či spoznávania nových kútov našej vlasti. Prevádzka materskej školy je pre prihlásené deti v normálnom režime. 

          • Dejepisná olympiáda

          • Dňa 9. februára 2022 sa uskutočnilo okresné kolo dejepisnej olympiády, na ktorej sa zúčastnila aj naša žiačka 9. ročníka Natália Fulmeková. Súťažilo sa v online prostredí a Natálii sa podarilo umiestniť na peknom 3. mieste. Zo srdca jej blahoželáme.

          • Rovesnícke vzdelávanie na informatike

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Rovesnícke vzdelávanie na informatike .

            Štvrtáci a ôsmaci tento týždeň spojili sily na informatike. Ôsmaci využili svoje vedomosti o mikrobitoch a zážitkovým učením ich posunuli mladším spolužiakom. Okrem hry a animácie naprogramovali aj melódiu pesničky. Na záver pomohli štvrtákom vytvoriť si vlastný program s animáciou. Vďaka tejto aktivite znova dokázali, že spoločnými silami ide učenie ľahšie a zábavnejšie.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Považská Teplá 181, Považská Bystrica
      • zspovtepla@gmail.com mspovtepla@gmail.com sjpovazskatepla@gmail.com
      • Základná škola +421 42 4381192 mobil 0911225130 Materská škola: +421 42 4381149 mobil: 0911667112 Školská jedáleň: +421 42 4381149 mobil: 0911667112
      • IČO: 42276632
      • DIČ: 2023583012
      • Riaditeľ školy: Mgr. Zuzana Hoblíková 0911 225 130 042/4381192
      • Zástupca riaditeľa: pre ZŠ Ing. Jana Budayová 042/4381192 0911225130 pre MŠ Marta Hruškovičová 042/4381149 0911667112
      • Výchovný poradca: Mgr. Ivana Bisahová 042/4381192 0911225130
      • 0911 225 130
      • Považská Teplá 181 017 05 Považská Bystrica Slovakia
    • Prihlásenie